04:52 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (92)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε τη Βόρεια Ιρλανδία ότι δεν θα υπάρχουν έλεγχοι σε προϊόντα που θα μεταφέρονται από τη Βόρεια Ιρλανδία στη Μεγάλη Βρετανία όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για το Brexit.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι είχε δει εμπιστευτική κυβερνητική έκθεση που έδειχνε ότι θα υπάρχουν τελωνειακοί έλεγχοι μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και τη Βρετανίας.

«Αυτό αποκαλύπτει αδύναμα σημεία και "τρύπες" στους ισχυρισμούς οτυ πρωθυπουργού ότι θα δεν θα υπάρξουν, όπως είπε, σύνορα στην Ιρλανδική θάλασσα. Απλά δεν είναι αλήθεια. Η συμφωνία του Τζόνσον θα είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Και η κυβερνητική εμπιστευτική έκθεση το επιβεβαιώνει» δήλωσε ο Κόρμπιν σε συνέντευξη Τύπου.

Στις 17 Οκτωβρίου, Λονδίνο και Βρυξέλλες έφτασαν, εν τέλει, σε νέα συμφωνία για το Brexit μετά από διαπραγματεύσεις. Η νέα συμφωνία απέρριπτε το αμφιλεγόμενο backstop. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ρυθμιστικής ζώνης στο νησί της Ιρλανδίας, η οποία θα καλύπτει όλα τα εμπορεύματα και θα διατηρεί τη Βόρειο Ιρλανδία στο τελωνειακό έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, αντί του τελωνειακού χώρου της ΕΕ.

Ημέρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας, ο υπουργός για το Brexit Στέφεν Μπάρκλεϊ δήλωσε ότι οι εταιρείες της Βόρειας Ιρλανδίας θα έπρεπε να συμπληρώνουν φόρμες εξαγωγών μετά το Brexit για να πωλούν τα προϊόντα τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Η συμφωνία των Συντηρητικών έγινε αντικείμενο κριτικής στα social media με το #BetrayalAct να γίνεται viral και οι υπέρμαχοι της παραμονής να συστοιχίζονται με πυρά κατά του Τζόνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βρετανία: Εκλογές στη σκιά ζοφερών προβλέψεων - Πόσο θα στοιχίσει ένα Brexit με τη συμφωνία Τζόνσον

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική της βρετανικής οικονομίας λόγω Brexit

Δέσμευση του Μπόρις Τζόνσον για Brexit τον Ιανουάριο

Θέμα:
Brexit (92)
Tags:
Βόρεια Ιρλανδία, τελωνείο, έλεγχοι, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK