16:22 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Να ξεκινήσει ξανά την επίθεση στην βορειοανατολική Συρία απειλεί η Τουρκία, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Η Τουρκία θα επαναλάβει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους να απομακρύνουν τους Κούρδους δήλωσε εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης αν η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. Δεν θα αφήσουμε τη Συρία μέχρι να εκκαθαριστεί η ζώνη ασφαλείας από τρομοκράτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χαμί Ακσόι.

Η Τουρκία έχει απειλήσει επανειλημμένα να ξεκινήσει εκ νέου την επιχείρηση που σταμάτησε στο πλαίσιο συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 17 Οκτωβρίου από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η στρατιωτική δράση τερματίστηκε με χωριστό σύμφωνο με τη Ρωσία πέντε ημέρες αργότερα.

Η Τουρκία ξεκίνησε την εισβολή για να απομακρύνει τους μαχητές του κουρδικού YPG, το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Θέλει να δημιουργήσει μια «ασφαλή» περιοχή κατά μήκος των συνόρων της για να ενθαρρύνει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Περίπου 370.000 Σύροι επέστρεψαν μετά το τέλος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Ακσόι.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
στρατιωτική επιχείρηση, επιχείρηση, Ρωσία, ΗΠΑ, Συρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK