06:01 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ότι η Ρωσία, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αναπτύξει συστοιχία πυραύλων S-400 στο τμήμα της Αρκτικής που της αντιστοιχεί έτσι ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια της περιοχής.

Η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 στην περιοχή της Αρκτικής, με σκοπό την ενίσχυση της άσφαλειάς της όπως ανέφερε ο Αλεξάντερ Μοϊσέγεφ, διοικητή του Βόρειου Στόλου.

Ο ίδιος δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή (08/12):

«Ο εξοπλισμός και ο επαναπροσδιορισμός των πυραυλικών και των ραδιοτεχνικών στρατευμάτων με νέο οπλοστάσιο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό το έτος, μια συστοιχία πυραύλων αεροπορικής άμυνας που αναπτύχθηκε στο [αρχιπέλαγος] της Νοβάγια Ζέμλια εφοδιάστηκε με τα πυραυλικά συστήματα πυροβόλων όπλων S-400, τα οποία έχουν ήδη μπει στην υπηρεσία του Στρατού. Πρόκειται να εξοπλίσουμε όλα τα τάγματα της Αρκτικής με τέτοια συστήματα μέσα στα επόμενα χρόνια για να δημιουργήσουμε μια αεροπορική ομπρέλα πάνω από το ρωσικό τμήμα της περιοχής της Αρκτικής».

Σύμφωνα με τον διοικητή του Βόρειου Στόλου, η περιοχή της Αρκτικής θα προστατευθεί από κάθε είδους αεροπορικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν βαλλιστικούς πυραύλους.

Τα συστήματα S-400, τα οποία τέθηκαν σε λειτουργία το 2007, έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν όλους τους τύπους εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ.

Διαβάστε ακόμα:

Ρώσοι στρατιώτες καθάρισαν 113.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από σκουπίδια στην Αρκτική

Tags:
Αρκτική, Βόρειος Στόλος, Ρωσία, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK