04:45 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Κασόγκι (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Την οργή και τη θλίψη της για την απώλεια του συντρόφου της και δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι εξέφρασε η μνηστή του Χαντισέ Τσενγκίζ.

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε η σύντροφος του Τζαμάλ Κασόγκι, Χαντισέ Τσενγκίζ προκειμένου να απευθύνει έκκληση για αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στα ευρήματα της έρευνας του ΟΗΕ που καταμαρτυρούν τη βάναυση δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από ένα κράτος. Αυτό από µόνο του είναι µη αποδεκτό. Και ακόμη δεν ξέρουμε γιατί τον σκότωσαν, ούτε καν γνωρίζω πού βρίσκεται η σορός του. ∆ικαιοσύνη για µένα θα έρθει όταν κάποιοι πληρώσουν για τον θάνατό του, κάποιοι πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους» δήλωσε η ίδια μιλώντας στο Έθνος.

Τόσο η  Τσενγκίζ όσο και η εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, Ανιές Καλαµάρ κατηγόρησαν τη διεθνή κοινότητα για αδράνεια ενώ παραδέχτηκαν πως έχουν δεχτεί πιέσεις να σιωπήσουν.

«Μπορείς να το φανταστείς αυτό; Να περιμένεις τον άνθρωπό σου και να µην εμφανιστεί ποτέ! Να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Κι έπειτα, ένας δημοσιογράφος να δολοφονείται επειδή ασκεί κριτική σε µια ηγεσία. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό και να µην αντιδρά κανείς;» δήλωσε η μνηστή του Κασόγκι ενθυμούμενη την ημέρα που τον περίμενε έξω από το προξενείο όπου θα έπαιρνε κάποια πιστοποιητικά για τον γάμο τους.

Η ίδια περιγράφει το σοκ που ένιωσε στην αρχή αλλά και την απόφασή της να κυνηγήσει την αλήθεια μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του ΟΗΕ.

«Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω, είχα άρνηση, έκλαιγα συνέχεια. Είχα χάσει την αγάπη µου και τίποτα δεν είχε νόηµα πια. Αλλά µετά, όταν είδα τι συνέβη µέσα από την έκθεση της εισηγήτριας του ΟΗΕ, αποφάσισα ότι αυτό δεν µπορούσε να περάσει έτσι. Έχω µια υποχρέωση απέναντι στη µνήµη του και στην ελευθερία του Τύπου» σημείωσε.

Τέλος ζήτησε τη διεξαγωγή μιας διεθνούς έρευνας για την υπόθεση σημειώνοντας πως αυτό είναι που αρμόζει να γίνει στη μνήμη του συντρόφου της.

«Ο Τζαµάλ δεν θα γυρίσει πίσω. Αλλά οφείλουµε να κρατήσουµε τη φωνή του ζωντανή. Τη φωνή όλων όσοι υποφέρουν. Πολλοί φίλοι του -δηµοσιογράφοι και µη- είναι αυτήν τη στιγµή στη φυλακή. Χωρίς καµία εξήγηση, κανέναν λόγο. Οφείλουµε να τους βοηθήσουµε, όπως έκανε κι εκείνος» είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος της Washington Post εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στης 2 Οκτωβρίου 2018 και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Έρευνα του ΟΗΕ έδειξε πως ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

Θέμα:
Υπόθεση Κασόγκι (57)
Tags:
προξενείο, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, ΟΗΕ, σύντροφος, δολοφονία, Τζαμάλ Κασόγκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK