14:08 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Κόσμος

«Όχι» στην έκδοση Βίνικ σε ΗΠΑ και Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Αλεξάντερ Βίνικ (77)
0 41
Βρείτε μας

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη τον Ιούλιο του 2017, με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω Bitcoin. Ελληνικό δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα έκδοσης του συλληφθέντα σε ΗΠΑ και Γαλλία.

Ελληνικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσης του Βίνικ σε ΗΠΑ και Γαλλία

Τα αιτήματα έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin», σε ΗΠΑ και Γαλλία απέρριψε η ελληνική δικαιοσύνη, όπως γνωστοποίησε η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, Τατιάνα Μοσκαλκόβα.

«Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ελληνικό δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση να εκδώσει τον Βίνικ σε ΗΠΑ και Γαλλία» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik.

Ο Ρώσος πολίτης συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω Bitcoin.

Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ έχει πραγματοποιήσει και απεργία πείνας, καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Έχει μάλιστα, ζητήσει να εκδοθεί στη Μόσχα, προκειμένου να δικαστεί στη Ρωσία για τα αδικήματά του.

Από την πλευρά της, η συνήγορος υπεράσπισης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει καταγγείλει το γεγονός ότι ο Βίνικ παραμένει προφυλακισμένος για διάστημα κατά πολύ μεγαλύτερο απ' όσο επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία (σ.σ. 18 μήνες).

Έχει δε, κάνει λόγο για παρέμβαση των ΗΠΑ και «περίεργες συμπεριφορές και παραλείψεις» εκ μέρους των αρχών.

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (77)
Tags:
δικαιούχοι, δικαστήριο, Γαλλία, ΗΠΑ, Bitcoin, έκδοση, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ