09:33 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (316)
0 20
Βρείτε μας

Στην καταδίκη της συμφωνίας της Λιβυής με την Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άααλ αλλά και μέλη της.

Το μνημόνιο Λίβύης και Τουρκίας για τα θαλάσσια σύνορα έσπευσε να καταδικάσει ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άααλ και μέλη του Σώματος.

«Η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Προσθέτει δε πως η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, εάν οποιαδήποτε ξένη χώρα αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη.

«Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν», δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Βουλής της Αιγύπτου.

Ο κ. Άμπντελ Άαλ σημειώνει πως η χώρα του είναι αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά.

«Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως Τουρκία και Λιβύη συμφώνησαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 για τα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων κυρίως από την ελληνική πλευρά.

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (316)
Tags:
αντιδράσεις, Βουλή, Αίγυπτος, Λιβύη, Τουρκία, συμφωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK