ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα πως οι επιθέσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία προέρχονταν από το Ιράν, ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Αντόνιο Γκουτέρες την Τρίτη (10/12).

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας, την Τρίτη (10/12), ότι ο οργανισμός «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» εάν τα drones που χτύπησαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν «ιρανικής προέλευσης», όπως μεταδίδει το Reuters.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, δύο drones επιτέθηκαν σε δύο μεγάλες κρατικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου της Saudi Aramco, στο Αμπκάικ και στο Χουράις.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η προσωρινή αναστολή της παραγωγής περίπου 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως.

Παρ' όλο που οι αντάρτες Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, η Ουάσιγκτον και το Ριάντ τους κατηγόρησαν την Τεχεράνη.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν πρόσθετες δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία για «να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αποτροπής της ιρανικής επιθετικότητας».

​Οι ΗΠΑ, μάλιστα, κατηγορούν την Τεχεράνη για «επιθετικές πολιτικές», που αποσταθεροποιούν τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, έχουν καλέσει τα υπόλοιπα μέλη να αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

Διαβάστε ακόμα:

Ερντογάν για συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Την υπέγραψα και τη στέλνω στον ΟΗΕ

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
Σαουδική Αραβία, Ιράν, επιθέσεις, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK