21:26 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δείξει πολιτική βούληση για επέκταση της συνθήκης New START για τον έλεγχο όπλων.

Η Ρωσία δεν έχει δει την Ουάσιγκτον να επιδεικνύει πολιτική βούληση για να παρατείνει τη Συνθήκη μείωσης όπλων (New START) καθώς οι ΗΠΑ απλά μελετούν την πιθανότητα επέκτασης της τελευταίας συμφωνίας για τον έλεγχο όπλων που έχει απομείνει, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Δεν βλέπουμε ανυπέρβλητα προβλήματα εδώ, είναι απλά θέμα πολιτικής βούλησης. Δυστυχώς, ακόμα δεν βλέπουμε αρκετή τέτοια βούληση από την αμερικανική πλευρά» δήλωσε.

Ο υπουργός Σεργκέι Ριάμπκοφ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ακόμα διαμαρτύρεται για την επέκταση της New START προσθέτοντας ότι εξέταζε τις νέες συνθήκες.

«Δυστυχώς, τώρα μόνο ακούμε τις σκέψεις της αμερικανικής πλευράς ότι η πιθανή, υποθετική παράταση ακόμα εξετάζεται και ότι οι συνθήκες που έχουν αλλάξει από τότε που υπεγράφη η συμφωνία, πριν δέκα χρόνια, λαμβάνονται υπόψιν» πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προηγουμένως δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συμφωνία χωρίς όρους έως το τέλος του έτους.

Η New START παραμένει η τελευταία εν ισχύ συμφωνία για τον έλεγχο όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Η συμφωνία που υπεγράφη το 2010 καθορίζει ότι τα στρατηγικής σημασίας πυρηνικοί πύραυλοι πρέπει να μειωθούν στο μισό και να περιοριστεί ο αριθμός πυρηνικών κεφαλών. Η συμφωνία εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021.

Tags:
new START, ΗΠΑ, Ρωσία, Σεργκέι Ριαμπκόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK