13:29 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ομάδα ανηλίκων στο WhatsApp διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας ή κακοποίησης άλλων ανηλίκων, ενώ η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωσή της διήρκησε 26 μήνες.

Διεθνές κύκλωμα παιδόφιλων που μοιράζονταν «εξαιρετικά βίαιη» παιδική πορνογραφία στο WhatsApp εξαρθρώθηκε μετά τη σύλληψη 33 ατόμων σε 11 χώρες.

Μετά από πληροφορίες που έλαβε μέσω email, η αστυνομία σύμφωνα με την Daily Mail, εντόπισε ομάδα στο WhatsApp από ανήλικους, στην οποία αρκετοί από τους συμμετέχοντες είχαν κανονικοποιήσει την ύπαρξη παιδικής πορνογραφίας και τη σεξουαλική κακοποίηση άλλων ανηλίκων.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα μοιράζονταν τα αρχεία και είχαν δημιουργήσει ακόμα και στίκερς τύπου emojis που σήμαιναν «πολύ νεαρό παιδί κακοποιείται».

Σε μία περίπτωση, 29χρονος συνελήφθη όχι μόνο για κατέβασμα αρχείου παιδικής πορνογραφίας αλλά και για ενθάρρυνση άλλων μελών να έρθουν σε επαφή με νέα κορίτσια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, συγκεκριμένα μετανάστες που δεν θα πήγαιναν για βοήθεια στην αστυνομία.

Συνολικά 20 άτομα συνελήφθησαν στην Ευρώπη, εκ των οποίων 17 στην Ισπανία, τρεις στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον 10 άτομα συνελήφθησαν στη Λατινική Αμερική, τέσσερις στο Εκουαδόρ, δύο στην Ουρουγάη, δύο στο Περού και δύο στην Κόστα Ρίκα. Άλλοι τρεις συνελήφθησαν σε Ινδία, Πακιστάν και Συρία.

Η επιχείρηση διήρκησε 26 μήνες και διεξήχθη από τις ισπανικές αρχές σε συνεργασίας με την Interpol, τη EUROPOL και τις αρχές των, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Γαλλία, Γουατεμάλα, Ινδία, Ιταλία, Πακιστάν, Περού, Συρία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ισπανία οι 14 από τους 17 συλληφθέντες ήταν έφηβοι, ενώ ο μικρότερος που συνελήφθη ήταν 15 ετών.

Στην Ουρουγουάη, συνελήφθη μητέρα για την κακοποίηση της κόρη της και την προώθηση του φωτογραφικού υλικού μέσω του WhatsApp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βόλος: Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 4 ετών

Σατανικό ζευγάρι: Δασκάλα και ο σερίφης άντρας της βίασαν παιδί και το τράβηξαν πορνό - Βίντεο

Tags:
ανήλικος, κύκλωμα, Europol, Interpol, αστυνομία, κακοποίηση ανηλίκων, παιδική πορνογραφία, WhatsApp
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK