ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καθώς η γενική προεκλογική εκστρατεία του Ηνωμένου Βασιλείου φτάνει προς το τέλος της, οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν να δείχνουν ότι μειώνεται η διαφορά ανάμεσα σε Τζόνσον και Κόρμπιν.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προηγούνταν άνετα στην κούρσα κατά το μεγαλύτερο μέρος του Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι η κατάστσαη αυτή ανατρέπεται.

Το προβάδισμα του Τζόνσον απέναντι στο Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν έχει πέσει από 15 ποσοστιαίες μονάδες στις 12, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinium που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση, η οποία μετρά τις προθέσεις των ψηφοφόρων, δείχνει ότι το ποσοστό του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος μειώθηκε στο 45% από 46% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ το ποσοστό του Εργατικού Κόμματος ανέβηκε κατά 2%.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 3.005 ενήλικες και διεξήχθη στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Το MRP του YouGov, που έκανε αντίστοιχη δημοσκόπηση την Τρίτη, έδειξε ότι οι Συντηρητικοί λαμβάνουν 339 έδρες, ποσοστό σημαντικό χαμηλότερο από τις προηγούμενες έρευνες του Νοεμβρίου που τους έδιναν 359 έδρες.

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τις εκλογές σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμφωνίας αποχώρησης του Brexit και εξασφάλισης πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, το Εργατικό Κόμμα έχει επικεντρωθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), στην εξωτερική πολιτική, στον τερματισμό της λιτότητας και θέτει μια τελική συμφωνία Brexit πίσω στον κόσμο με δημοψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τζόνσον ζητά από τον Τραμπ να μην εμπλακεί στις εκλογές της Βρετανίας

Οι Συντηρητικοί απειλούν το Channel 4 που έβαλε ένα γλυπτό στη θέση του Τζόνσον στο ντιμπέιτ

Tags:
Μπόρις Τζόνσον, Τζέρεμι Κόρμπιν, εκλογές, Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK