ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον του Ηνωμένου Κοινοβουλίου. Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στη μετα-ευρωπαϊκή εποχή.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9:00 ώρα Ελλάδος και θα κλείσουν τα μεσάνυχτα, με τα πρώτα αποτελέσματα να καθίστανται γνωστά περίπου μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να αναδειχθούν ως οι «μεγάλοι νικητές» της εκλογικής αναμέτρησης.

Ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί αν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Από την πλευρά τους, οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν έχουν θέσει ως ρεαλιστικό στόχο τη στέρηση της αυτοδυναμίας των Τόρις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά τα αλλεπάλληλα «όχι» της Βουλής των Κοινοτήτων στην προτεινόμενη συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της Ε.Ε. έως τις 31 Ιανουαρίου του 2019, υπερψηφίζοντας πρώτα την υπάρχουσα συμφωνία με την Κομισιόν.

Αντίθετα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει διαμηνύσει ότι θα αιτηθεί και νέας παράτασης, με στόχο τη διαπραγμάτευση μια νέας συμφωνίας, την οποία θα θέσει στην κρίση των πολιτών μέσω νέου δημοψηφίσματος.

Θέμα:
Brexit (89)
Tags:
Τζέρεμι Κόρμπιν, Μπόρις Τζόνσον, δημοσκοπήσεις, δημοσκόπηση, Brexit, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, εκλογές, εκλογή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK