02:38 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, βρίσκεται στην Αργεντινή με καθεστώς πρόσφυγα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Φελίπε Σολά, την Πέμπτη.

Ο Έβο Μοράλες βρίσκεται στην Αργεντινή με καθεστώς πρόσφυγα, δήλωσε την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Φελίπε Σολά, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας βρισκόταν μέχρι πρότινος στο Μεξίκο όπου του είχε χορηγηθεί άσυλο εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων στη χώρα του με αφορμή τις εκλογές στις οποίες ο Μοράλες εξασφάλισε μια τετραετή θητεία. Οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ η Γερουσία ακύρωσε τη νίκη του πρώην προέδρου.

Η Τζανίνε Άνιες ανέλαβε μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, με τον Έβο Μοράλες να καταγγέλλει «πραξικόπημα». Υποστηρικτές του Μοράλες διοργάνωσαν διαδηλώσεις που κατέληξαν σε επεισόδια.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είχε γίνει γνωστό ότι ο Μοράλες μετέβη από το Μεξικό στην Κούβα για θέμα υγείας, με το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών να μιλά για ένα «προσωρινό ταξίδι».

Διαβάστε ακόμα:

Έβο Μοράλες στο Sputnik: Οι πραξικοπηματίες με είχαν επικηρύξει έναντι 50.000 δολαρίων

Tags:
Βολιβία, Αργεντινή, Έβο Μοράλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK