00:50 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Την παράταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για έξι μήνες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επιβεβαίωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι η ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες.

«Αναφορικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ακούσαμε την έκθεση που εκπόνησε η Γαλλία και η Γερμανία μετά τη Σύνοδο στο Παρίσι της μορφής της Νορμανδίας (σ.σ. πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου). Ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή και να αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τις κυρώσεις για έξι μήνες», δήλωσε ο Μισέλ σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να εφαρμοστούν οι συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της σύγκρουσης στην περιοχή της Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Οι συνομιλίες με τη μορφή της Νορμανδίας, στις οποίες περιλαμβάνεται η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι στις 9 Δεκεμβρίου, ήταν οι πρώτες συνομιλίες σε αυτή τη μορφή από τον Οκτώβριο του 2016. Η εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών σχετικά με την επίλυση της κατάστασης στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία ήταν στην κορυφή της ατζέντας στην συνομιλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είπε η Μέρκελ στον Πούτιν μετά τη συνάντηση των ηγετών του σχήματος της Νορμανδίας

Η ΕΕ καταδικάζει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο: Τι αναφέρει το κείμενο

Tags:
ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σαρλ Μισέλ, Ρωσία, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK