03:36 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε προς την επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον την Παρασκευή ότι δεν θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της χώρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του 2014.

Τον δρόμο προς νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας φαίνεται ότι προλειαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) με επικεφαλή την Νίκολα Στέρτζον εξήλθε σημαντικά ενισχυμένο από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, καταφέρνοντας να εκλέξει 48 βουλευτικές έδρες.

«Ο λαός της Σκωτίας μίλησε. Είναι ώρα να αποφασίσουμε για το δικό μας μέλλον» δήλωσε η Στέρτζον, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών, Μπόρις Τζόνσον απέρριψε αυτή την προοπτική, δηλώνοντας  προς την επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας την Παρασκευή ότι δεν θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του 2014.

«Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατέστησε σαφές πώς παραμένει αντίθετος σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας και στέκεται στο πλάι της πλειοψηφίας των ανθρώπων στη Σκωτία που δεν θέλουν να επιστρέψουν στη διχόνοια και την αβεβαιότητα», ανέφερε το γραφείο του ηγέτη του κόμματος των Συντηρητικών.

«Πρόσθεσε επίσης (ο Τζόνσον) πώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2014 ήταν καθοριστικό και πρέπει να γίνει σεβαστό».

Η Στέρτζον, από την πλευρά της, δήλωσε ότι ξεκαθάρισε στον Τζόνσον ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η εντολή που θα δίνει στους ανθρώπους η δυνατότητα της επιλογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρεμλίνο: Αβέβαιη η Ρωσία για βελτίωση των σχέσεων με τη Βρετανία μετά τη νίκη Τζόνσον

Τα φαβορί για να διαδεχθούν τον Κόρμπιν στην αρχηγία των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία

Tags:
δημοψήφισμα, εκλογές, ανεξαρτητοποίηση, ανεξαρτησία, Σκωτία, Νίκολα Στέρτζον, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK