02:56 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται επί ποδός εν μέσω κυβερνοεπιθέσεων στη Λουιζιάνα, σύμφωνα με το γραφείο της δημάρχου της Νέας Ορλεάνης Λατόγια Καντρέλ.

Η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Λατόγια Καντρέλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης. Όπως ανέφερε η δήμαρχος, τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι αρχές της πόλης έγιναν στόχος επιθέσεων με ιούς που ζητούν λύτρα. Η πρώτη απόδειξη της επίθεσης κατεγράφη το βράδυ της Παρασκευής. Προληπτικά πολλοί servers υπηρεσιών της πόλης έκλεισαν.

​Ειδικοί από το FBI, τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και την Εθνοφρουρά συμμετέχουν για την προστασία των υπολογιστών.

​Η Καντρέλ δεν έχει ακόμα κάνει γνωστό ποιες υπηρεσίες του δήμου αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης. Σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, η αστυνομία στη Νέα Ορλεάνη και η πυροσβεστική συνεχίζουν να επιχειρούν.

Οι αρχές αμερικανικών πόλεων και πολιτειών ανακοινώνουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόνο σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Αυτό τους επιτρέπει να ζητήσουν επιπλέον επιχορήγηση και πηγές από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Οι ιοί που ζητούν λύτρα είναι προγράμματα σχεδιασμένα για κρυπτογράφηση αρχείων που βρίσκονται στους υπολογιστές που δέχονται επίθεση χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης. Οι χάκερ συνήθως απαιτούν από τους ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν σε κρυπτονόμισμα για την αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η καλύτερη Βρετανίδα χάκερ στη μάχη κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Υπό ανέγερση ξενοδοχείο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος – Βίντεο

Tags:
κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κυβερνοεπίθεση, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK