03:32 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις αρχές του μήνα, ο πρώην πρόεδρος της χώρας έφυγε από το Μεξικό για την Αργεντινή, μετά το πολιτικό άσυλο που το δόθηκε.

Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης τις προσεχείς ημέρες κατά του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, με κατηγορίες για ανταρσία.

«Μπορεί να τρέξει όπου θέλει. Έφυγε γιατί το ήθελε» δήλωσε η Άνιες. «Το ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες, γιατί έχουμε ήδη τις κατηγορίες».

Στα τέλη Νοεμβρίου, η παρούσα κυβέρνηση της Βολιβίας άνοιξε ποινική έρευνα κατά του πρώην προέδρου για κατηγορίες για πρόκληση αναταραχών και τρομοκρατικές ενέργειες κατά  των αρχών και απέρριψε νομοσχέδιο για απαλλαγή από ποινική δίωξη.

Ο Μοράλες παραιτήθηκε και έφυγε από τη χώρα για το Μεξικό εν μέσω βίαιων διαμαρτυριών κατά των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις οποίες εξασφάλισε μία έντονα αμφισβητούμενη τέταρτη θητεία.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η βουλευτής της αντιπολίτευσης Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών από το κυβερνών κόμμα MAS. Ο Μοράλες χαρακτήρισε την κατάσταση πραξικόπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μοράλες: Θέλω να επιστρέψω στη Βολιβία, περιμένουμε εγγυήσεις από τη μεταβατική κυβέρνηση

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
Tags:
ένταλμα σύλληψης, Έβο Μοράλες, Βολιβία, Τζανίνε Άνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK