17:49 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (92)
0 10
Βρείτε μας

Λίγο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον επανέλαβε το κάλεσμα για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Η Νίκολα Στέρτζον προειδοποίησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι δεν μπορεί να κρατήσει τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στη θέληση της χώρας.

«Δεν μπορείς να κρατήσεις τη Σκωτία ενάντια στη θέλησή της …αν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να συνεχιστεί αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συναίνεση. Και αν ο Μπόρις Τζόνσον έχει εμπιστοσύνη στην ένωση τότε θα πρέπει να έχει αρκετή εμπιστοσύνη και να επιτρέψει στους ανθρώπους να αποφασίσουν» δήλωσε ο Στέρτζον στο BBC.

Οι πρόωρες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν στις 12 Δεκεμβρίου με τη Στέρτζον του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) κέρδισε 48 από τις 59 θέσεις της Σκωτίας ξεπερνώντας τα κορυφαία τρία πολιτικά κόμματα.

Μετά τις εκλογές, η Στέρτζον επανέλαβε το κάλεσμα για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Στο μεταξύ ο Τζόνσον και η κυβέρνησή του έχουν επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι δεν θα επιτρέψουν άλλο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη βόρεια χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άνοιξε η όρεξη των Σκωτσέζων: Νέο δημοψήφισμα ετοιμάζει το Εθνικό Κόμμα

Διαδήλωση στη Γλασκώβη υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας

Θέμα:
Brexit (92)
Tags:
ανεξαρτησία, δημοψήφισμα, Μπόρις Τζόνσον, Ηνωμένο Βασίλειο, Σκωτία, Νίκολα Στέρτζον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK