ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Κυριακή ότι ήταν απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της 25ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP25 στη Μαδρίτη, καθώς η διεθνής κοινότητα απέτυχε να υιοθετήσει ένα κείμενο με προοπτικές.

Την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα της 25ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP25 εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είμαι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της COP 25. Η διεθνής κοινότητα έχασε μια σημαντική ευκαιρία να επιδείξει σοβαρές φιλοδοξίες για μετριασμό, προσαρμογή και χρηματοδότηση για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», ανέφερε σε δήλωσή του.

Η διάσκεψη COP25 επρόκειτο να λήξει την Παρασκευή, αλλά παρατάθηκε για να επιτραπεί στους συμμετέχοντες να καταλήξουν σε μια καλή τελική συμφωνία που θα κάλυπτε όλες τις πτυχές της θεματικής της διάσκεψης.

Ως αποτέλεσμα, εκπρόσωποι από περίπου 200 χώρες ενέκριναν διακηρύξεις που ζητούσαν μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενα κράτη για την αντιμετώπιση των κλιματικών ζητημάτων.

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στον μηχανισμό εφαρμογής του άρθρου 6 της συμφωνίας των Παρισίων, ο οποίος περιγράφει τους κανόνες για ένα νέο παγκόσμιο σύστημα στην αγορά άνθρακα και παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο για να καταστεί πλήρως λειτουργική η συμφωνία του Παρισιού.

Ο Γκουτέρες πρόσθεσε ότι θέλει το 2020 να είναι το έτος κατά το οποίο «όλες οι χώρες δεσμεύονται να κάνουν ό, τι μας λέει η επιστήμη» ώστε να φθάσουν σε ουδετερότητα του άνθρακα το 2050 και αύξηση θερμοκρασίας όχι πάνω από 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Tags:
κλίμα, κλιματική αλλαγή, Αντόνιο Γκουτέρες, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK