19:18 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ για να διαλύσει ειρηνική διαδήλωση στην αυτόνομη κινεζική πόλη και, μάλιστα, πραγματοποίησε και δύο συλλήψεις.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο Χονγκ Κονγκ και οι τοπικές αστυνομικές αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσει διαδηλωτές στην περιοχή Μονγκ Κοκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Χονγκ Κονγκ (RTHK), η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα και, λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία άρχισε να διασκορπίζει διαδηλωτές με δακρυγόνα.

Πάντως, κατά το τοπικά Μέσα, η διαδήλωση ήταν ειρηνική.

​Το Χονγκ Κονγκ είναι το επίκεντρο διαδηλώσεων από τον περασμένο Ιούνιο λόγω ενός νομοσχεδίου έκδοσης της Κίνας και η ένταση των κινητοποιήσεων δεν έχει μειωθεί παρότι εκείνο αποσύρθηκε τον Οκτώβριο.

Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται τώρα ότι οι αρχές κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους για να τους καταστέλλουν, έναν ισχυρισμό που η κυβέρνηση αρνείται.

Το Πεκίνο θεωρεί την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ ως αποτέλεσμα ξένης παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στις ενέργειες των τοπικών αρχών.

Διαβάστε ακόμα:

Άνδρας που πυρπολήθηκε από διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ «δεν αναγνωρίζει την κόρη του» μετά το κώμα

Tags:
διαδηλώσεις, συλλήψεις, δακρυγόνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK