14:36 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη δημοσίευση μιας έκθεσης σχετικά με φερόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις δημοκρατικές διαδικασίες του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προβεί το Ηνωμένο Βασίλειο το 2020.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενέκρινε τη δημοσίευση έκθεσης σχετικά με φερόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις δημοκρατικές διαδικασίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού, η έκθεση θα δημοσιευθεί το 2020 από τη νέα Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας του Κοινοβουλίου (ISC).

«Σύμφωνα με τις ευθύνες  που απορρέουν από τον νόμο περί δικαιοσύνης και ασφάλειας του 2013, ο πρωθυπουργός εξέτασε προσεκτικά την έκθεση της πρώην επιτροπής και η δημοσίευση του περιεχομένου της έκθεσης δεν θα θίξει τις λειτουργίες των οργάνων που διασφαλίζουν την εθνική μας ασφάλεια. Η δημοσίευση θα είναι θέμα της νέας ISC εν ευθέτω χρόνω», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, όπως ανέφερε η εφημερίδα Mirror.

Οι Sunday Times ισχυρίστηκαν τον Νοέμβριο ότι «εννέα Ρώσοι επιχειρηματίες» ονομάστηκαν σε μια μυστική έκθεση πληροφοριών σχετικά με υποτιθέμενες απειλές για τη βρετανική δημοκρατία.

Η δημοσιοποίηση της εν λόγω έκθεσης είχε ανασταλεί από την κυβέρνηση.

Ο Τζόνσον έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει καμία ένδειξη ρωσικής εμπλοκής σε οποιοδήποτε εθνικό δημοκρατικό θέμα.

Το νεοεκλεγμένο βρετανικό κοινοβούλιο θα αρχίσει να εργάζεται στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά οι νομοθέτες δεν θα είναι σε θέση να συγκροτήσουν νέες επιτροπές μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής, λέγοντας ότι είναι αβάσιμοι.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Κέλιν, τον νέο Ρώσο πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις βρετανικές πολιτικές διαδικασίες και αναζητεί κοινά εδάφη για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εύσημα του Πούτιν στον Τζόνσον για την εκλογική νίκη

Κρεμλίνο: Αβέβαιη η Ρωσία για βελτίωση των σχέσεων με τη Βρετανία μετά τη νίκη Τζόνσον

 

Tags:
εκλογές, παρέμβαση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK