14:37 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου κάνουν λόγο για δημιουργία τουρκικής ναυτικής βάσης στο παλαιό λιμάνι στο Μπαγάζι Τρικώμου, στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Σε τουρκική ναυτική βάση αναμένεται να μετατραπεί το παλαιό λιμάνι στο Μπαγάζι Τρικώμου, στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Αυτό τουλάχιστον, προκύπτει από δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, τα οποία επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το όλων ζήτημα ανέκυψε έπειτα από ερώτηση «βουλευτή» της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος τάχθηκε εναντίον της χρήσης της συγκεκριμένης περιοχής ως ναυτική βάση και αποθήκη πυρομαχικών, επικαλούμενους τουριστικούς λόγους.

Η διοίκηση των «ειρηνευτικών δυνάμεων», δηλαδή του τουρκικού στρατού, έσπευσε να απαντήσει στον «βουλευτή», επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι προγραμματίζεται «ένα νέο κτίριο για αρχηγείο και νέες βάσεις».

Τόνισε δε, ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, παρότι στη συνέχεια, διέψευσε τα σενάρια περί δημιουργίας αποθήκης πυρομαχικών.

Η είδηση αυτή, έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την προσγείωση του πρώτου τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους «Bayraktar TB2» στο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στα Κατεχόμενα.

«Το πρώτο UAV, το οποίο προσγειώθηκε στο Λευκόνοικο, θα πετάει στον ουρανό της ανατολικής Μεσογείου, προστατεύοντας τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και των Τούρκων» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

Tags:
τουρκικός στρατός, Τουρκικός Στρατός, Ναυτικό, ναυτική βάση, Κύπρος, Τουρκία, κατεχόμενα, κατεχόμενα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK