12:24 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο Γερουσιαστές των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στην εταιρία Allseas Group, που εργάζεται για το Nord Stream 2 της Ρωσίας, λέγοντας πως κινδυνεύουν από σοβαρές κυρώσεις αν δεν σταματήσουν τις εργασίες τους.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Ρον Τζόνσον σε επιστολή προς την Allseas Group, μια εταιρία που εγκαθιστά σωλήνες σε βαθιά ύδατα για το Nord Stream 2 της Ρωσίας, παροτρύνουν την εταιρία να σταματήσει άμεσα τις δραστηριότητές της στο έργο και προειδοποιούν για κυρώσεις στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την Εθνική Άμυνα των ΗΠΑ (NDAA), εάν δεν συμμορφωθεί.

«Με αυτή την επιστολή ειδοποιούμε επίσημα και νομικά εσάς, τους υπαλλήλους σας, την εταιρεία σας και τους μετόχους σας. Ψηφίστηκε νομοσχέδιο ειδικά για να σταματήσει αμέσως η δουλειά της εταιρείας σας στο Nord Stream 2. Η μόνη υπεύθυνη είναι η Allseas Group SA, και οι υπάλληλοί της καλούνται να σταματήσουν αμέσως τις δραστηριότητες τους στο Nord Stream 2», ανέφερε η επιστολή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γερουσία ψήφισε υπέρ του NDAA, το οποίο σε μια τροπολογία του, όπως υποστηρίζει ο Κρουζ, περιέχει κυρώσεις προς το Nord Stream 2 και το TurkStream.

Οι Κρουζ και Τζόνσον προειδοποίησαν την Allseas ότι οι κυρώσεις εναντίον της θα εφαρμοστούν μόλις ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπογράψει τη νομοσχέδιο και γίνει νόμος του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Καταλαβαίνουμε ότι η Ρωσία καταβάλλει στην Allseas ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2. Ωστόσο, οι συνέπειες της συνέχισης της εργασίας από την εταιρεία σας -ακόμη και μία μέρα μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου των κυρώσεων από τον Πρόεδρο- θα μπορούσε να θέσει στην επιχείρησή σας δυνητικά θανατηφόρες νομικές και οικονομικές κυρώσεις», έγραψαν οι γερουσιαστές.

Η Allseas Group S.A. είναι ένας εργολάβος με έδρα στην Ελβετία που ειδικεύεται στην εγκατάσταση υπεράκτιων αγωγών, βαρέων ανελκυστήρων και υποθαλάσσιων κατασκευών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, απασχολεί περισσότερους από 4.000 ανθρώπους παγκοσμίως και διαθέτει ένα εξειδικευμένο στόλο εξειδικευμένων βαρέων ανελκυστήρων και σωληνώσεων.

Η Allseas έχει εκτελέσει περισσότερα από 300 έργα και έχει εγκαταστήσει πάνω από 23.500 χιλιόμετρα υποθαλάσσιων αγωγών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον Τραμπ ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν θα εμποδίσουν την κατασκευή του έργου του αγωγού Nord Stream 2.

 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι το Βερολίνο αντιτάσσεται σθεναρά στις κυρώσεις των ΗΠΑ και προτίθεται να τις συζητήσει «αποφασιστικά» με την Ουάσινγκτον.

Το έργο Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της ρωσικής Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ο αγωγός μήκους 745 μιλίων θα μεταφέρει περίπου 2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία, περνώντας από τα χωρικά ύδατα ή τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρεμλίνο για Nord Stream 2: Οι αμερικανικές κυρώσεις παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο

Ρωσία: Ο Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, κυρώσεις, Nord Stream 2, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK