12:11 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στη χώρα τους όπως υποδεικνύει συνολική έρευνα που διεξήχθη σε αντίστοιχες δομές υποδοχής και φιλοξενίας.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό των προσφυγών και των μεταναστών επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (17/12), βασισμένη σε έρευνες από αντίστοιχες δομές.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται το εξής:

«Η πλειοψηφία των μεταναστών (77%) λένε ότι θα ήθελαν να μείνουν εκεί που είναι. Λίγοι θα ήθελαν να μετακινηθούν και πάλι, και αν το έκαναν, δεν θα ήταν πίσω στην πατρίδα τους».

Μόνο το 16% των ερωτηθέντων θα ήθελαν να πάνε σε κάποια άλλη χώρα ενώ μόνο το 7% θα επέστρεφε στην πατρίδα του, υποστηρίζει η έκθεση.

Η έρευνα δεν συμπεριλαμβάνει την Ουκρανία όπου ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy έχει παρακαλέσει τους εκπατριζόμενους του έθνους του να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό για να βοηθήσουν το φτωχό έθνος να αναπτυχθεί.

Παρ' όλα αυτά, μόλις το 2% φέρεται να είναι πρόθυμο να επιστρέψει στην Ουκρανία, ποσοστό που ισχύει και για τους μετανάστες από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία και το Ουζμπεκιστάν.

Το Ιράν, το Ιράκ, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Καζακστάν αποδείχθηκαν ακόμα λιγότερο ελκυστικές χώρες για τους δυνητικά επαναπατριζόμενους, καθώς μόνο το 1% επιθυμούσε να επιστρέψει, σύμφωνα με την Gallup.

Διαβάστε ακόμα:

«Όχι» από τον πρωθυπουργό της Τσεχίας στο σχέδιο της Γερμανίας για τους πρόσφυγες

Tags:
μετανάστευση, μετανάστες, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK