ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι η υλοποίηση του Brexit είναι βασική προτεραιότητά του πριν από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, που είδαν τους Tories να κερδίζουν το Εργατικό Κόμμα.

«Πράσινο φως» άναψε το βρετανικό κοινοβούλιο στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και στο σχέδιό του για το Brexit, φέρνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση της δέσμευσής του για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, 358 από τους 650 βουλευτές στο κοινοβούλιο της χώρας ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, γνωστού επίσημα ως «Bill Agreement Agreement», ενώ 234 καταψήφισαν. Το νομοσχέδιο περνάει τώρα στο στάδιο της επιτροπής, όπου μπορούν να γίνουν και άλλες τροποποιήσεις.

Η επικύρωση της συμφωνίας θα συνεχιστεί και μετά τα Χριστούγεννα, μετά απ΄τα οποία θα ψηφιστεί από τη Βουλή των Λόρδων, προτεί υποβληθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ολοκληρώσει την απόσυρσή του από την ΕΕ στα τέλη Ιανουαρίου και θα επιτύχει μια εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες μέχρι τα τέλη του 2020. Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να παραμένει ένα de facto μέλος της Ε.Ε.

Κάλεσμα Τζόνσον για ενότητα

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι δεν θα επιτρέψει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις να αναβληθούν ως το 2021. Ο ίδιος υπέβαλε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο νωρίτερα την Παρασκευή, προτρέποντας τους νομοθέτες να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο υπέστη το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα από το 1935 στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη συμφωνία αποχώρησης του πρωθυπουργού. Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κατήγγειλε ότι ορισμένες διατάξεις σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων είχαν αποσυρθεί από το νομοσχέδιο μετά την εκλογική νίκη του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Τζόνσον απηύθυνε κάλεσμα ενότητας, τονίζοντας πως είναι ώρα η θλιβερή αυτή ιστορία των τελευταίων 3,5 ετών να τελειώσει, για να προχωρήσουν οι Βρετανοί όλοι μαζί.

Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοψήφισμα το 2016. Η αναταραχή που προκάλεσε η ψηφοφορία οδήγησε στην παραίτηση του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και της διαδόχου Τερέζα Μέι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέρτζον σε Τζόνσον: Δεν μπορείς να κρατήσεις τη Σκωτία με το ζόρι

Ο Τζόνσον θέλει να ενισχύσει με νόμο την περίοδο μετάβασης του Brexit

Θέμα:
Brexit (89)
Tags:
Τζέρεμι Κόρμπιν, Βουλή των Κοινοτήτων, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK