21:14 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την σπουδαιότητα της προκαταρκτικής συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου και την ανάγκη για απόσυρση των κυρώσεων των ΗΠΑ προς το Nord Stream 2 ανέδειξε ο πρόεδρος της Γερμανικής Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις χαιρετίζουν την προκαταρκτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου, δήλωσε την Παρασκευή η Γερμανική Επιτροπή Οικονομικών Σχέσεων της Ανατολικής Ευρώπης (OAOEV), επαναλαμβάνοντας επίσης το ενδιαφέρον της για το πρότζεκτ του Nord Stream 2 και κατακεραυνώνοντας τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του.

«Η συμφωνία επί της αρχής για συνέχιση της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη γερμανική κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ», δήλωσε ο επικεφαλής της OAOEV, Oliver Hermes, όπως αναφέρεται σε δήλωση.

Σύμφωνα με τον Hermes, η διαμετακόμιση του αερίου μέσω της Ουκρανίας αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν τα παραπάνω και να αποσύρουν τις κυρώσεις κατά του Nord Stream 2, οι οποίες αντιτίθενται προς το διεθνές δίκαιο. Η Ευρώπη χρειάζεται τόσο τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας όσο και μια επιπλέον ποσότητα μέσω του αγωγού από τη Βαλτική Θάλασσα», δήλωσε ο επικεφαλής της επιχειρηματικής επιτροπής.

Έτσι, ζήτησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο και να επεκταθούν σε άλλα οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με τον Hermes, αυτός ο οικονομικός διάλογος θα πρέπει τελικά: «να οδηγήσει σε βιώσιμες ενεργειακές σχέσεις, να εξαλείψει τα υφιστάμενα εμπορικά και επενδυτικά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων και να ανοίξει την προοπτική ενός κοινού οικονομικού χώρου από τη Λισαβόνα στο Βλαδιβοστόκ».

Την Πέμπτη, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε αρχική συμφωνία σχετικά με τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας μετά από υπουργικές συνομιλίες στο Βερολίνο. Πριν την υπογραφή, η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από τη Μόσχα και το Κίεβο. Ο Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, συμμετείχε επίσης στη συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερουσιαστές των ΗΠΑ προειδοποιούν με σοβαρές κυρώσεις εταιρία που εργάζεται για το Nord Stream 2

«Nord Stream 2»: Η Γερμανία αντιδράει στις αμερικανικές κυρώσεις

Tags:
ΗΠΑ, Γερμανία, Nord Stream 2, φυσικό αέριο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK