21:54 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα σήμερα, ετέθησαν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 και τον TurkStream, μετά από την επικύρωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Απορρίπτει το Βερολίνο, τις κυρώσεις των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας στο Sputnik. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι το υπουργείο δεν αποδέχεται τις κυρώσεις, τονίζοντας πως αυτή είναι και η στάση της γερμανικής κυβέρνησης συνολικά. 

Παράλληλα, παρέπεμψε σε ανακοίνωση από μέρους εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης που εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις. 

Την εξέλιξη αυτή σχολίασε και η Μόσχα σήμερα, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να σημειώνει στο Facebook: «Ένα κράτος με χρέος 22 τρισ. δολ. απαγορεύει σε φερέγγυες χώρες να αναπτύξουν τους πραγματικούς τομείς της οικονομίας τους! Η αμερικανική ιδεολογία ζωής δεν άντεξε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι που ο το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τακτικά, εκδίδοντας νέο ''ένταλμα οικονομικής σύλλήψης''».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την εθνική άμυνα (γνωστό ως NDAA), ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των εργασιών για τα πρότζεκτ του Nord Stream 2 και του TurkStream.

Προηγουμένως, την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικύρωσε το νομοσχέδιο, καθιστώντας το νόμο του κράτους. 

Ο Nord Stream 2 αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Gazprom και πέντε ακόμη ευρωπαϊκών εταιρειών: Της γαλλικής ENGIE, της αυστριακής OMV, της βρετανο-ολλανδικής Royal Dutch Shell και των γερμανικών Uniper και Wintershall. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nord Stream 2 AG: Θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του αγωγού

Tags:
TurkStream, ΗΠΑ, κυρώσεις, Γερμανία, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK