04:51 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, υποστήριξε ότι ο αγωγός «Nord Stream 2» θα ολοκληρωθεί σύντομα, παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις

Τη διαβεβαίωση ότι ο αγωγός «Nord Stream 2» θα ολοκληρωθεί σύντομα, παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «RBK».

«Παρά τους παράγοντες που λειτουργούν εναντίον του project, αναμένουμε ότι ο “Nord Stream 2” θα ολοκληρωθεί σύντομα» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι ο αγωγός φυσικού αερίου αποτελεί ένα στρατηγικό project, από το οποίο επωφελούνται πολλές ευρωπαϊκές και ρωσικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε σε ισχύ τις νέες κυρώσεις εις βάρος του αγωγού, μετά την έγκρισή τους από την αμερικανική Γερουσία.

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία κατήγγειλε ότι «οι ΗΠΑ, ένα κράτος με χρέος 22 τρισ. δολαρίων, απαγορεύσει σε άλλα κράτη να αναπτύξουν την οικονομία τους».

Εναντίον των αμερικανικών μέτρων τάχθηκαν τόσο η Γερμανία, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Nord Stream 2» αποτελεί κοινό project μεταξύ της ρωσικής Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών – Engia (Γαλλία), OMV (Αυστρία), Royal Dutch Shell (Βρετανία, Ολλανδία), Uniper (Γερμανία) και Wintershall (Γερμανία).

Είναι μήκους 745 μιλίων και θα μεταφέρει έως 1.942 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, σε ετήσιο επίπεδο.

Οι ΗΠΑ, πάντως, όπως και οι χώρες – σύμμαχοι τους (σ.σ. Πολωνία), έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες, καλώντας την Ευρώπη να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Μόσχα. Επιμένουν μάλιστα, ότι το project θα καταστήσει την Ευρώπη απόλυτα εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο.

Tags:
Nord Stream 2, κυρώσει κατά Ρωσίας, κυρώσεις, φυσικό αέριο, αγωγός, ενέργεια, Αλεξάντερ Νόβακ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK