21:52 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σε συνέντευξή του πως το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 θα πρέπει να επιλυθεί πολιτικά.

Ο διατλαντικός συντονιστής του γερμανικού υπουργείο Εξωτερικών Πίτερ Μπέγιε δήλωσε τη Δευτέρα ότι το πρότζεκτ του Nord Stream 2 θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο εξάμηνο του 2020, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί μέσω πολιτικού διαλόγου με την Ουάσινγκτον.

«Υποθέτω ότι (το πρότζεκτ) του αγωγού θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο εξάμηνο του 2020», δήλωσε ο Μπέγιε σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Deutschlandfunk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια λύση στο πρόβλημα μπορεί να βρεθεί μέσω διαλόγου με την κοινοπραξία εταιρειών που συμμετέχουν στο έργο και έκρινε πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας τέτοιος διάλογος με τις ΗΠΑ.

«Το κάναμε και στο παρελθόν αυτό, αλλά δυστυχώς δεν είχε επιτυχία ... Όλα πρέπει να επιλυθούν πολιτικά. Δεν βλέπω άλλες λύσεις», πρόσθεσε ο Μπέγιε.

Η νέα δέσμη αμερικανικών κυρώσεων αφορά εταιρείες και άτομα, στα οποία θα ανακληθούν οι βίζα για τις ΗΠΑ και θα παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους στις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης μια περίοδο χάριτος 30 ημερών για να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ υπέγραψε νομοσχέδιο ύψους 738 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει κυρώσεις κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και TurkStream μαζί με μια σειρά άλλα μέτρα.

Tags:
TurkStream, Ρωσία, Γερμανία, ΗΠΑ, κυρώσεις, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK