15:40 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εργασίες ανακατασκευής του καθεδρικού ναού, μετά τη τρομερή πυρκαγιά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων.

Μία θλιβερή εξαίρεση αποτελούν τα φετινά Χριστούγεννα για την Παναγία των Παρισίων. Για πρώτη φορά, μετά από 217 χρόνια δεν θα μπορέσει να διενεργηθεί χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

«Δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Από το 1803 πραγματοποιείται σταθερά η λειτουργία», δήλωσε στο Reuters, ο εκπρόσωπος της επισκοπής.

Στις 15 Απριλίου, η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης και του καμπαναριού με το βέλος του, παρά το γεγονός ότι τα κεντρικά καμπαναριά και οι εξωτερικοί τοίχοι σώθηκαν, μαζί με θρησκευτικά κειμήλια και ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης.

«Είναι οδυνηρό γιατί μας άρεσε να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, όμως υπάρχει ακόμα ελπίδα», δήλωσε ο μονσινιόρ Πατρίκ Σοβέ, υψηλόβαθμος κληρικός του καθεδρικού ναού.

Οι διαδικσίες ανοικοδόμησης συνεχίζονται σύμφωνα με τον Σοβέ, ο οποίος ζήτησε υπομονή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα κάλεσε τους πιστούς να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στον κοντινό ναό Σεν Ζερμέν λ’ Οξερουά, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες του Παρισιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναγία των Παρισίων: Ερωτήματα πλανώνται πάνω από τις στάχτες, τι γνωρίζουμε για τα αίτια

Το αιχμηρό εξώφυλλο του Charlie Hebdo για την Παναγία των Παρισίων (Εικόνα)

Tags:
καθεδρικός ναός, πυρκαγιά, καταστροφή, φωτιά, Παναγία των Παρισίων, Χριστούγεννα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK