04:14 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η επίσημη τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, στην Κωνσταντινούπολη.

Το ρωσικό φυσικό αέριο θα αρχίσει να ρέει μέσα από τον αγωγό TurkStream μέσα σε λίγες ημέρες, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

«Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουμε να παραδίδουμε (σ.σ. ρωσικό) φυσικό αέριο μέσω του αγωγού TurkStream», ανέφερε ο κ. Μίλερ σε δήλωσή του.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιανουαρίου 2020, στην Κωνσταντινούπολη.

«Ρωσία και Ουκρανία ξεκινούν οι συνομιλίες στη Βιέννη για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου συνεργασίας»

Στο μεταξύ, η Ρωσία και η Ουκρανία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στη Βιέννη με στόχο την εφαρμογή του πρωτοκόλλου συνεργασίας για το φυσικό αέριο, το οποίο υπεγράφη στις 20 Δεκεμβρίου στο Μινσκ, δήλωσε εκπρόσωπος της Gazprom την Πέμπτη.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο ξεκίνησαν στη Βιέννη, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της 20ής Δεκεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ο αγωγός TurkStream 

Ο TurkStream είναι ένας διπλός αγωγός μήκους 570 μιλίων (917 χιλιομέτρων), ο οποίος θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Αποτελείται από δύο σκέλη, ένα για την παροχή αερίου στην Τουρκία και ένα άλλο για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δύο παραθαλάσσιοι παράλληλοι αγωγοί θα διέρχονται από την πόλη Ανάπα της Ρωσίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς τον τερματικό σταθμό του Λουλέ Μπουργκάς στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει ρωσικό φυσικό αέριο από τον Turkish Stream

Ερντογάν: Ο αγωγός TurkStream θα τεθεί σε λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Ιανουαρίου

Σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ για Nord Stream 2 - TurkStream: Διακοπή των εργασιών ζητά η Ουάσινγκτον

Tags:
Κωνσταντινούπολη, φυσικό αέριο, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, Τουρκία, Ρωσία, Gazprom
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK