16:15 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (297)
0 01
Βρείτε μας

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) ζήτησε επισήμως από την Τουρκία στρατιωτική υποστήριξη από «αέρα, ξηρά και θάλασσα», δήλωσε αξιωματούχος της Τρίπολης την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσημο αίτημα στην Τουρκία για στρατιωτική υποστήριξη κατέθεσε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA), σύμφωνα με αξιωματούχο της Τρίπολης, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Κατά την ίδια πηγή, η Τρίπολη ζήτησε βοήθεια από αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Παράλληλα, κατά το δίκτυο Al Arabiya, η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε συστήματα αεράμυνας από την Τουρκία.

Μιλώντας στο Sputnik, ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας επαφών για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, Λεβ Ντενκγόφ, επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε επισήμως το αίτημα από την Τρίπολη στην Άγκυρα για στρατιωτική βοήθεια.

«Ναι, είναι αλήθεια. Το γραφείο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι ζήτησε επίσημα στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία, σε αέρα, θάλασσα και ξηρά», τόνισε ο ίδιος.

Ερντογάν: Στέλνουμε στη βουλή πρόταση για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την ετοιμότητα της Άγκυρας να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, εφόσον της ζητηθεί.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η τουρκική βουλή θα ψηφίσει για σχετική πρόταση που θα κατατεθεί προσεχώς, κατά την έναρξη και πάλι των εργασιών της βουλής στις 7 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι το το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) ετέθη σε ισχύ, καθώς επικυρώθηκε από την Άγκυρα και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης «Resmi Gazete».

Κρεμλίνο: Αντίθετη η Μόσχα σε οποιαδήποτε παρέμβαση στις υποθέσεις της Λιβύης

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη Ρωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

«Όσον αφορά στην κατάσταση στη Λιβύη, προφανώς εγείρονται κοινές ανησυχίες, ακόμη και στη χώρα μας. Έχουμε καταστήσει, επανειλημμένα, τη θέση της Ρωσίας σαφή. Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ταχύτερη επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, θέτοντας τέλος στην αιματοχυσία εκεί. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση μιας τρίτης χώρας είναι απίθανο να προωθήσει τη διευθέτηση, αλλά κάθε προσπάθεια τρίτης χώρας να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων και να βοηθήσει τα αντιμαχόμενα μέρη να επιτύχουν λύση είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Η Ρωσική Ομοσπονδία χαιρετίζει τη διεθνή προσπάθεια επίλυσης», είπε ο κ. Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία για Λιβύη: Θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο - Κανείς δεν μπορεί να μας εκφοβίσει

Yeni Safak: Τι ζήτησε ο Ερντογάν από την Τυνησία

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (297)
Tags:
στρατεύματα, στρατιώτες, στρατός, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ντιμίτρ Πεσκόφ, Κρεμλίνο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, GNA, Λιβύη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK