07:15 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άγνωστοι άνδρες διέρρηξαν γκαράζ στη Μόσχα και έκλεψαν την πολυτελή θωρακισμένη λιμουζίνα που πιστεύεται πως ανήκε στον Ιωσήφ Στάλιν.

Σύμφωνα με το auto.rus, έξι άνδρες αγνώστων στοιχείων έκλεψαν τη θωρακισμένη λιμουζίνα τύπου ZiS – 115, που φέρεται να ανήκε στον Ιωσήφ Στάλιν κατά την μεταπολεμική εποχή.

Όπως αναφέρεται στο Μέσο, οι άνδρες διέρρηξαν γκαράζ στα βόρεια της Μόσχας, όπου βρισκόταν το όχημα, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 26ης Δεκεμβρίου. Στην συνέχεια φόρτωσαν το πολυτελές αμάξι σε ένα φορτηγό και εξαφανίστηκαν.

Πληροφορίες από τοπικά Μέσα αναφέρουν πως το όχημα ανήκε στον επικεφαλής ασφαλείας του Ουκρανού επιχειρηματία Ρουσλάν Ταρπάν, ο οποίος συλλέγει σπάνια οχήματα και σκόπευε να δημιουργήσει μουσείο στην ουκρανική πόλη Οδησσό.

Η αστυνομία της Μόσχας διενεργεί έρευνα για το συμβάν ενώ πληροφορίες λένε πως το αμάξι δεν ήταν λειτουργικό και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει

Το ZiS-115 είναι ένα πολύ σπάνιο όχημα, αφού μεταξύ 1949 και 1955 κατασκευάστηκαν μόλις 56 αυτοκίνητα αυτού του τύπου. Εκτός από τον Στάλιν, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποίησαν και άλλοι Σοβιετικοί ηγέτες καθώς και αρχηγοί κρατών στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία.

Το όχημα αποτελεί μια θωρακισμένη αναβάθμιση του μοντέλου ZiS-110 και ήταν ικανό να δεχθεί πυρά διαμετρήματος 7.62mm από απόσταση 25 μέτρων.

Μόνο 32 πολυτελείς και θωρακισμένες λιμουζίνες είχαν ποτέ κατασκευαστεί, χρησιμοποιώντας αντίστροφο τεχνικό σχεδιασμό σε ένα μοντέλο Packard Super Eight του 1942.

Το ZiS (Zavod imeni Stalina, μεταφ. Εργοστάσιο ονομασμένο από τον Στάλιν) αργότερα μετονομάστηκε σε ZiL (Zavod imeni Likhacheva) προς τιμήν του γενικού διευθυντή του εργοστασίου Ivan Likhachev και ήταν ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής οχημάτων.

Το Ρωσικό Προεδρικό Γκαράζ πούλησε το τελευταίο μοντέλο ZiC-115 το 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η προσωπική «ξενάγηση» του Πούτιν στη νέα του λιμουζίνα

Πριν από 140 χρόνια γεννήθηκε ο Στάλιν

 

Tags:
Μόσχα, Στάλιν, αυτοκίνητο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK