00:24 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε εκ νέου ιστορική τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές του Απριλίου.

«Το ανοιχτό ζήτημα με την Ελλάδα για την ονομασία αποτελούσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ενσωμάτωση στις ευρω-ατλαντικές δομές», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, χαρακτηρίζοντας ιστορική τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στη Deutsche Welle, επεσήμανε ότι «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία είναι πλέον σύμμαχοι την πιο ισχυρή στρατιωτική συμμαχία του κόσμου».

Είπε επίσης ότι η Αθήνα είναι φύλακας του εναέριου χώρου των Σκοπίων και έκανε λόγο για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Ερωτηθείς αν η Συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ εφόσον χάσει τις εκλογές, δήλωσε σίγουρος ότι δεν θα ηττηθεί.

Επεσήμανε, δε, ότι οι πολίτες «δεν θα επιτρέψουν την εκτροπή της χώρας από έναν δρόμο, για τον οποίον πολλές γενιές έχουν αγωνιστεί».

Πάντως, σημείωσε ότι ο ίδιος και πολίτες της χώρας του αισθάνθηκαν «συντετριμμένοι» μετά το αδιέξοδο στη σύνοδο κορυφής, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων.

Αν και εξέφρασε κατανόηση για τον χρόνο που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι, προειδοποίησε ότι εφόσον επιστρέψει ο εθνικισμός, τότε θα χαθούν δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μ - Macedonia the Great»: Αυτό είναι το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας

Μόσχα για ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: Καταστροφική διαδικασία, υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ευρώπη

Tags:
συμφωνία των Πρέσπων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Ζόραν Ζάεφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK