02:57 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντίδραση στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρουσία ανταρτών από τη Συρία υπήρξε από τη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία διέψευσε ότι μάχονται στο πλευρό της.

Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης έδωσε τη δική της απάντηση στα δημοσιεύματα για παρουσία ανταρτών από τη Συρία που μάχονται στο πλευρό της με την υποστήριξη της Τουρίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σαράτζ διαψεύδεται η παρουσία του στη πρωτεύτουσα, τη Τρίπολη, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Η διάψευση αφορά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει ομάδα μαχητών να μιλάει σε διάλεκτο της Συρίας και τους αντάρτες να ισχυρίζονται ότι βρίσκοντια σε στρατιωτικό καταυλισμό από πιστούς μαχητές στον Χαλίφα Χαφτάρ.

Η δήλωση κάνει λόγο για δημοσιεύματα χωρίς βάση που δεν το μόνο που έχουν στόχο είναι η στοχοποίηση της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της Λιβύης.

Από τον θάνατο του ηγέτη Μουαμάρ Γκαντάφι το 2011, δύο θέσεις εξουσίας επικράτησαν στη Λιβύη, μία στην ανατολική Λιβύη που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η κυβέρνηση της Τρίπολης που απολαμβάνει την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και την διεθνή αναγνώριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμος για σημαντικές μάχες στην Τρίπολη δηλώνει ο στρατός του Χαφτάρ

Συνεχίζεται η προώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ στον δρόμο προς την Τρίπολη

Tags:
βίντεο, Συρία, διάψευση, Τουρκία, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK