08:42 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αποχώρησαν οι διαδηλωτές στο Ιράκ που βρίσκονταν για δεύτερη ημέρα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Τον τερματισμό της διαμαρτυρίας ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός.

Οι διαδηλωτές στο Ιράκ που «πολιορκούσαν» για δεύτερη ημέρα την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, διαλύθηκαν και η διαμαρτυρία τερματίστηκε, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς ο ιρακινός στρατός.

«Όλες οι διαδηλωτές έχουν αποσυρθεί, οι σκηνές αποσυναρμολογούνται και τερματίστηκαν άλλες μορφές διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν αυτοί οι διαδηλωτές. Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξασφαλίσει πλήρως την περίμετρο της πρεσβείας», ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός.

Πληροφορίες για αποχώρηση των διαδηλωτών από την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ, μετέδωσαν και τοπικά ΜΜΕ.

Οι διαδηλωτές έφυγαν αφότου μια οργάνωση στην οποία εντάσσονται πολλές ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες, κάλεσε το πλήθος να ακούσει της εκκλήσεις της εθνικής κυβέρνησης για τερματισμό της διαδήλωσης, όπως μετέδωσε το κανάλι Alsumaria.

Ο Ιρακινός υπουργός Εσωτερικών Γιασίν Γιασίρι φέρεται να εμφανίστηκε έξω από την πρεσβεία για να βεβαιωθεί ότι δεν συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες.

Υπάλληλοι και φρουροί της πρεσβείας υποχρεώθηκαν να καταφύγουν στο εσωτερικό της πρεσβείας αφότου οι διαδηλωτές παραβίασαν τον εξωτερικό φράχτη και έσπασαν τα παράθυρα πριν υποχωρήσουν, σύμφωνα με το Fox News.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι δεν θα αποσύρει το προσωπικό της πρεσβείας στο Ιράκ. Πεζοναύτες εστάλησαν για την προστασία της πρεσβείας, ενώ φέρεται να έκαναν χρήση χημικών εναντίον τον διαδηλωτών.

Οι διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ ξεκίνησαν μετά από αμερικανικές επιδρομές εναντίον στόχων σιιτικής πολιτοφυλακής σε Ιράκ και Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για δεύτερη ημέρα διαδηλωτές έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Βίντεο

Απάτσι και πεζοναύτες έστειλαν οι ΗΠΑ στη Βαγδάτη για την προστασία της αμερικανικής πρεσβείας

Tags:
διαδηλωτές, διαδήλωση, Αμερικανική Πρεσβεία, πρεσβεία, Βαγδάτη, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK