ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αρχίσει ξανά πυρηνικές δοκιμές και δοκιμές πυραύλων εάν οι ΗΠΑ δεν προχωρήσουν σε παραχωρήσεις.

Η Βόρεια Κορέα δεν θα εφαρμόσει την απαγόρευση δοκιμής πυρηνικών όπλων μέχρι οι Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν ορισμένες παραχωρήσεις, δήλωσε ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την 5η σύνοδο της ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του.

«Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έλαβε προληπτικά και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει τις δοκιμές των πυρηνικών και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και να κλείσει τους χώρους πυρηνικών δοκιμών για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ αντί για ανταπόκριση σε αυτά με κατάλληλα μέτρα, πραγματοποίησαν δεκάδες μεγάλες και μικρές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες ο πρόεδρος (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ) προσωπικά υποσχέθηκε να σταματήσει και απείλησε με αποστολή  υπερσύγχρονου εξοπλισμού πολέμου στη Νότια Κορέα», δήλωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της χώρας.

Οι παραπάνω κινήσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αποδεικνύουν ότι «δεν υπάρχει βάση για εμάς να επιμείνουμε μονομερώς πλέον με τη δέσμευση, τη δέσμευση στην οποία δεν υπάρχει άλλος συμβαλλόμενο μέρος και αυτό σταμάτα τις προσπάθειες για τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό και μη διάδοση (σ.σ. των πυρηνικών όπλων)».

Ο Κιμ είχε δηλώσει επίσης ότι «ο κόσμος θα δει ένα νέο στρατηγικό όπλο να αναπτύσσεται από τη Βόρεια Κορέα στο άμεσο μέλλον».

Ανησυχία Γκουτέρες για την απόφαση της Βόρειας Κορέας να αρχίσει ξανά πυρηνικές δοκιμές

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανησυχεί για το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα τερματίζει το μορατόριουμ για πυρηνικές δοκιμές, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του επικεφαλής του ΟΗΕ, την Πρωτοχρονιά.

«Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί βαθύτατα για την ανακοίνωση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η οποία έδειξε το τέλος ενός μορατόριουμ για πυρηνικές δοκιμές και δοκιμές πυραύλων», ανέφερε σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γκουτέρρες ελπίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές δεν θα αρχίσουν ξανά.

«Η μη διάδοση εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της παγκόσμιας πυρηνικής ασφάλειας και πρέπει να διατηρηθεί», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Λάθος συναγερμός»: Η τηλεόραση της Ιαπωνίας απέσυρε είδηση για εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Tags:
ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, Συνθήκη Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων, Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, Αμερική, ΗΠΑ, Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK