02:53 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα ζητήσει ασυλία από τις κατηγορίες για δωροδοκία που αντιμετωπίζει. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι θα υποβάλει στο κοινοβούλιο το σχετικό αίτημα.

Στην απόρριψη πρότασης 67 εναγόντων να απαγορευτεί στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση, προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χααρετζ.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι πως τέτοια αιτήματα δεν πρέπει να ανακινούνται πριν από εκλογές ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα ζητήσει βουλευτική ασυλία από ενδεχόμενη δίωξη για τις τρείς κατηγορίες περί διαφθοράς που αντιμετωπίζει.

«Προκειμένου να συνεχίσω να οδηγώ το Ισραήλ σε μεγάλα επιτεύγματα, σκοπεύω να απευθυνθώ στην Κνεσέτ για να εξασκήσω το δικαίωμα, το καθήκον και την αποστολή να υπηρετώ για το μέλλον του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως σκοπεύει να ηγείται της χώρας «για πολλά χρόνια» ακόμα.

Όσον αφορά το νόμο που προσφέρει ασυλία, υποστήριξε πως δημιουργήθηκε ώστε να προστατεύει αξιωματούχους από την «κατασκευή υποθέσεων», κάτι που είναι όπως λέει είναι και η δική του περίπτωση.

Από την πλευρά του, ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, δήλωσε πως το κόμμα του θα αντιταχθεί στο αίτημα για παραχώρηση ασυλίας στον Νετανιάχου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook ο Λίμπερμαν, «τώρα είναι ξεκάθαρο πέρα πάσης αμφιβολίας. Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τον Νετανιάχου είναι η ασυλία».

Υπενθυμίζεται πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει από το Νοέμβριο κατηγορίες περί δωροδοκίας, απάτης και κατάχρησης εμπιστοσύνης ενώ αν του παραχωρηθεί ασυλία δεν θα μπορεί να διωχθεί για τις κατηγορίες αυτές, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Αθήνα ο Νετανιάχου για την υπογραφή του αγωγού «EastMed»

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Αναστασιάδη και Νετανιάχου πριν τις υπογραφές για τον EastMed

Tags:
ασυλία, Κνεσέτ, Νετανιάχου, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK