01:41 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (187)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ευθύνη για το χτύπημα με ρουκέτες σε περιοχή της Βαγδάτης, για να εξουδετερώσουν στόχο, ανέλαβαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό πως για την επίθεση με ρουκέτες που σημειώθηκε νωρίτερα, υπεύθυνες είναι οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Υπό τις οδηγίες του προέδρου των ΗΠΑ, ο Αμερικανικός στρατός έδρασε αποφασιστικά προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό, σκοτώνοντας τον στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί (Qasem Soleimani), επικεφαλής της μονάδας Quds, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «ξένη τρομοκρατική οργάνωση» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κασέμ Σολεϊμανί (Qasem Soleimani) σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών που υπηρετούν στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή.

«Είχε σχεδιάσει επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες εναντίον συμμαχικών βάσεων στο Ιράκ, περιλαμβανομένης και της επίθεσης της 27ης Δεκεμβρίου- οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αμερικανών και ιρακινών. Ο στρατηγός Σολεϊμανί (Qasem Soleimani) είχε επίσης εγκρίνει τις επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη που έγιναν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το συγκεκριμένο χτύπημα έχει σκοπό να εξουδετερώσει οποιοδήποτε σχέδιο για ιρανική επίθεση. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες και τα συμφέροντα της χώρας, οπουδήποτε στον κόσμο» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαγδάτη: Νεκρός Ιρανός στρατιωτικός - Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση;

Επίθεση με ρουκέτες σε περιοχή της Βαγδάτης

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (187)
Tags:
Κασέμ Σολεϊμανί, επίθεση, Βαγδάτη, Ιράκ, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK