23:29 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας που φοβούνται τα αεροπλάνα. Σ’ αυτή την κατηγορία φαίνεται πως ανήκει κι ένας Κινέζος που λίγο πριν πετάξει με μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πέταξε μερικά νομίσματα στην τουρμπίνα του αεροσκάφους, έτσι για καλή τύχη.

Αυτή του η δεισιδαιμονία του κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ περί τις 15.400 ευρώ για αποζημίωση, όπως αναφέρει η κινεζική εφημερίδα, South China Morning Post, αλλά και 10 μέρες στη φυλακή για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Η πτήση ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας και οι επιβάτες χρειάστηκε να μείνουν σε ξενοδοχείο. Η αεροπορική εταιρεία, Lucky Air, υπέστη απώλειες περί τα 15.800 ευρώ.

Στις 19 Μαΐου του 2019, η αεροπορική εταιρεία υπέβαλε μήνυση εναντίον του δεισιδαίμονα επιβάτη, Λου Τσάο, απαιτώντας αποζημίωση για τις ζημίες της.

Πλήρης αποζημίωση αλλά μειωμένα δικαστικά έξοδα

Ο Τσάο, τον οποίο αντιπροσώπευσε στο δικαστήριο ο αδερφός του, ισχυρίστηκε ότι τα κόστη συντήρησης που απαιτούσε η αεροπορική ήταν πολύ υψηλά.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η αεροπορική θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τους επιβάτες πριν την επιβίβαση ότι απαγορεύεται η ρίψη κερμάτων για καλή τύχη, καθώς αυτή η κίνηση πρόκειται για διαδεδομένο έθιμο στην Κίνα.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Τσάο οφείλει να αποζημιώσει πλήρως την αεροπορική εταιρεία Lucky Air, αλλά μείωσε στο μισό τα δικαστικά έξοδα, στα 60 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικόνες που ραγίζουν καρδιές: Μωρό φώκια παγιδεύτηκε σε βράχια - Φωτογραφίες

Καφέ της Χαράς: Τι θα γίνει στο πολυαναμενόμενο 2ο επεισόδιο της σειράς του ΑΝΤ1

Tags:
κέρμα, αεροπλάνο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK