ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (189)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί καλεί τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντιταχθούν από κοινού στις ενέργειες των ΗΠΑ, αναφερόμενος στη Δολοφονία Σολεϊμανί .

Η κατάσταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν βράζει μετά την δολοφονία του Ιρανού ανώτατου διοικητή Σολεϊμανί, σε αεροπορική επιδρομή από αμερικανικές δυνάμεις. Η δολοφονία του στρατηγού θα μπορούσε να παρακινήσει το Ιράν σε διάφορες ενέργειες για να εκδικηθεί το θάνατό του.

Το Ιράν και η Τουρκία θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιταχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του Σολεϊμανί ή, διαφορετικά, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να πραγματοποιήσει περαιτέρω «προκλητικές» ενέργειες, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η σιωπή μας ως απάντηση σε μια επιθετική δράση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω παράλειψη για πιο επιθετικές ενέργειες», δήλωσε ο Ρουχάνι στον Ερντογάν.

Ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε προηγουμένως τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τεχεράνη θα πάρει εκδίκηση για το αμερικανικό «θανατηφόρο έγκλημα».

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (189)
Tags:
Ερντογάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χασάν Ρουχανί, Κασέμ Σολεϊμανί, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK