10:24 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (187)
0 01
Βρείτε μας

Λίγη ώρα αφότου ο Τραμπ διαμήνυσε ότι έχουν ήδη επιλεγεί 52 στόχοι στο Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε ότι «θα τους χτυπήσουμε πιο σκληρά από ποτέ» εάν μας επιτεθούν ξανά.

Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν «πιο σκληρά απ’ όσο έχει ποτέ χτυπηθεί» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μήνυμά του στο Twitter, το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας).

«Μας επιτέθηκαν και ανταποδώσαμε. Εάν επιτεθούν ξανά, που θα τους συνιστούσα έντονα να μην το κάνουν, θα τους χτυπήσουμε πιο σκληρά απ’ όσο έχουν ποτέ χτυπηθεί», έγραψε ο Τραμπ.

Σε άλλο μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ μόλις έδωσαν 2 τρισ. δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Εάν το Ιράν επιτεθεί σε μια αμερικανική βάση ή σε οποιονδήποτε Αμερικανό, θα στείλουμε μερικά από αυτά τα ολοκαίνουργια, όμορφα όπλα προς το μέρος του… και χωρίς δισταγμό!»

Ο Τραμπ απείλησε με χτύπημα 52 στόχων στο Ιράν

Νωρίτερα, ο Τραμπ προειδοποίησε και πάλι μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιλέξει ήδη 52 ιρανικούς στόχους τους οποίους θα πλήξουν, αν υπάρξουν επιθέσεις κατά Αμερικανών ή κατά αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι 52 στόχοι είναι τοποθεσίες εκ των οποίων ορισμένες πολύ υψηλού επιπέδου και σημασίας για το Ιράν.

«Έχουμε στο στόχαστρο 52 ιρανικές τοποθεσίες […] εκ των οποίων ορισμένες πολύ υψηλού επιπέδου και σημασίας για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό και αυτοί οι στόχοι, μαζί με το Ιράν, θα χτυπηθούν πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά», έγραψε ο Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν άλλες απειλές», ανέφερε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι οι 52 ιρανικοί στόχοι, αντιπροσωπεύουν τους 52 Αμερικανούς ομήρους που είχαν αιχμαλωτιστεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, το 1970.

Στα ύψη βρίσκεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματικού Κασέμ Σολεϊμανί από αμερικανικό χτύπημα στη Βαγδάτη του Ιράκ.

Ο Σολεϊμανί ήταν διοικητής της επίλεκτης μονάδας Κουντς (Quds) των Φρουρών της Επανάστασης, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Ιράν, με τον ανώτατο ηγέτη της χώρας Αλί Χαμενεΐ να προειδοποιεί με «σκληρή εκδίκηση» τους «εγκληματίες που σκότωσαν» τον υποστράτηγο.

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (187)
Tags:
Κασέμ Σολεϊμανί, ΗΠΑ, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK