ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσκάλεσε τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσκάλεσε στις Βρυξέλλες τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ανακοινωθέν, ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Ο Ζοζέπ Μπορέλ προσκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουν τη συζήτηση για τα συγκεκριμένα ζητήματα», ανέφερε το ευρωπαϊκό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπορέλ «εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την τελευταία αύξηση των βίαιων συγκρούσεων στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιρανός στρατιωτικός διοικητής Κασέμ Σολεϊμανί έπεσε νεκρός το πρωί της Παρασκευής μετά από αεροπορικό χτύπημα των ΗΠΑ, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ.

Ο Σολεϊμανί ήταν διοικητής της επίλεκτης μονάδας Κουντς (Quds) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Η δολοφονία του έβαλε «φωτιά» στη Μέση Ανατολή, με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ να προειδοποιεί με «σκληρή εκδίκηση […] τους εγκληματίες που τον σκότωσαν».

Tags:
Ζοζέπ Μπορέλ, Τζαβάντ Ζαρίφ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK