ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (189)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, έκανε λόγο για «αναλογικά μέτρα αυτοάμυνας σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», σχολιάζοντας τις πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, την Τετάρτη (08/01).

Για «αναλογικά μέτρα αυτοάμυνας», τα οποία ήταν σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σχολιάζοντας τις πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, την Τετάρτη (08/01).

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter:

«Το Ιράν έλαβε και ολοκλήρωσε αναλογικά μέτρα για την αυτοάμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, από το οποίο άρχισε η δειλή ένοπλη επίθεση εναντίον των πολιτών μας και ανώτερων αξιωματούχων. Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση ή τον πόλεμο, αλλά θα αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επιθετικότητα».

​Υπενθυμίζεται ότι η σειρά επιθέσεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Μάρτυρας Σολεϊμανί», με βάση τοπικά Μέσα, ως αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί, που έχασε τη ζωή του από αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, την περασμένη Παρασκευή.

Ως εκ τούτου, περίπου 35 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν προς στρατιωτικές βάσεις στην Αΐν Αλ Άσαντ και το Ερμπίλ όπου, επί του παρόντος, αναπτύσσεται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Πάντως, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, δεν υπάρχουν Αμερικανοί ανάμεσα στα θύματα.

Διαβάστε ακόμα:

Τραμπ: Όλα καλά, γίνεται εκτίμηση των θυμάτων και των ζημιών

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (189)
Tags:
επίθεση, Ιράκ, Τζαβάντ Ζαρίφ, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK