ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (189)
0 20
Βρείτε μας

Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το Ιράν. Μάλιστα, ορισμένοι μπερδεύουν την Ισλαμική Δημοκρατία ακόμη και με την Ελλάδα.

Μπορεί η παρουσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από «ευμεγέθη», αλλά η πλειοψηφία των Αμερικανών φαίνεται ότι δεν έχει… ιδέα για το πού ακριβώς βρίσκονται τα κράτη της περιοχής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ιράν, καθώς μόλις το 28% των Αμερικανών γνωρίζει πού ακριβώς εντοπίζεται στον χάρτη. Μάλιστα, το 8% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με έρευνα των Morning Consult – Politico, μπερδεύει το Ιράν με το… Ιράκ.

​Την ίδια ώρα, υπάρχουν και αρκετοί Αμερικανοί, οι οποίοι θεωρούν την Ισλαμική Δημοκρατία ως ευρωπαϊκή χώρα. Άλλωστε, ορισμένοι τοποθετούν το Ιράν ακόμη και στον χώρο της Ελλάδας.

Κι όλα αυτά, μάλιστα, ενώ η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον βρίσκεται στο «κόκκινο», μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί, και την πυραυλική «απάντηση» του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.995 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Όσον αφορά την «εξόντωση» του Σολεϊμανί, το 49% δηλώνει ότι «έχει ακούσει αρκετά» για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού, το 47% ότι τάσσεται υπέρ της αμερικανικής επιχείρησης και το 40% ότι τάσσεται εναντίον.

Ειδικότερα, το 70% των Δημοκρατικών αντιτάσσεται στη δολοφονία του Σολεϊμανί, ενώ το 85% των Ρεπουμπλικάνων χαιρετίζει την επιχείρηση του αμερικανικού στρατού.

Τέλος, το 69% εκτιμάει ότι ο θάνατος του Ιρανού στρατηγού καθιστά πιο πιθανό το σενάριο του πολέμου με το Ιράν, ενώ το 50% θεωρεί ότι πλέον οι ΗΠΑ είναι λιγότερο ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιράν: Οι βασικοί κανόνες προπαγάνδας στο εγχειρίδιο πολέμου των ΗΠΑ

Η μαρτυρία της μοναδικής Ελληνίδας δημοσιογράφου στο Ιράν: «Ο κόσμος είναι ανακουφισμένος»

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (189)
Tags:
χάρτης, έρευνα, Τεχεράνη, Κασέμ Σολεϊμανί, πλειοψηφία, Ελλάδα, Ιράκ, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK