ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Χάρτης, ο οποίος κυκλοφοροί στα social media, ισχυρίζεται ότι η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική παρουσία σε 15 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος.

Στρατιωτική παρουσία σε συνολικά 15 χώρες φέρεται να διατηρεί η Τουρκία, σύμφωνα με χάρτη στελέχους της Ένωσης Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας στο Twitter.

Ο επίμαχος χάρτης, ο οποίος - πάντως - δεν αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο, περιγράφει την παρουσία του τουρκικού στρατού στο εξωτερικό.

Με βάση το περιεχόμενο της ανάρτησης, η γειτονική χώρα διατηρεί στρατεύματα στις παρακάτω χώρες:

Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Λίβανο, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η τουρκική παρουσία εντάσσεται στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών ή διεθνών αποστολών του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών.

Εξαίρεση φυσικά, αποτελεί η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κύπρο, η οποία επήλθε ως συνέχεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Η τελευταία χρονικά στρατιωτική επιχείρηση αφορά τη Λιβύη, μετά και τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τουρκία σχεδιάζει την υπογραφή συμφωνίας με Λιβύη για αποζημιώσεις από την εποχή Καντάφι

Τούρκος διπλωμάτης για Καστελόριζο: Είναι γελοίο ένα μικροσκοπικό νησί να δημιουργεί θαλάσσια ζώνη

Tags:
στρατιωτική επιχείρηση, επιχείρηση, στρατιωτική παρουσία, στρατιωτική βάση, τουρκικός στρατός, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK