17:21 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (187)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αμερικανικός στρατός φέρεται να πραγματοποίησε, ανήμερα της δολοφονίας Σολεϊμανί, μία ακόμη μυστική επιχείρηση, στοχεύοντας ανώτατο Ιρανό στρατιωτικό στην Υεμένη.

Ανήμερα της δολοφονίας του Κασέλ Σολεϊμανί στο Ιράκ, ο αμερικανικός στρατός φέρεται να πραγματοποίησε μία ακόμη μυστική επιχείρηση, αυτή τη φορά στην Υεμένη, με στόχο έναν ακόμη Ιρανό στρατιωτικό αξιωματούχο.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post», η οποία επικαλείται αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η στρατιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε ως στόχο την «εξόντωση» του Αμπντούλ Ρέτζα Σαχλάι, διοικητή της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος δρα στην Υεμένη.

Ωστόσο, η αμερικανική επιχείρηση στην Υεμένη δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα μ’ αυτής στο Ιράκ, με αποτέλεσμα ο Σαχλάι να γλιτώσει τον θάνατο.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποδεικνύει ότι η δολοφονία Σολεϊμανί εντασσόταν σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης.

Η επιχείρηση στην Υεμένη, η οποία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, έχει ενδυθεί με πέπλο μυστικότητας, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τις πηγές της «Washington Post», οι επιθέσεις σε Ιράκ και Υεμένη εξαπολύθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα και ο λόγος απόκρυψης της επιχείρησης εξόντωσης του Σαχλάι, συνίσταται στο γεγονός ότι απέτυχε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της μονάδας «Quds στο Ιράκ, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης, η οποία τα ξημερώματα της Τετάρτης προέβη σε πυραυλική επίθεση, στοχεύοντας αμερικανικές βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμενεΐ: Υπάρχει μία μικρή διαβολική χώρα στην Ευρώπη που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ - Βίντεο

Ένταση στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν

Θέμα:
Ιράν: Δολοφονία Κασέμ Σολεϊμανί (187)
Tags:
Φρουροί της Επανάστασης, Ιράν, στρατιωτική επιχείρηση, επιχείρηση, Κασέμ Σολεϊμανί, αμερικανικός στρατός, Αμερικανικός στρατός, στρατός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK