10:16 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Καναδοί θα επιθυμούσαν τον πρίγκιπα Χάρι για γενικό κυβερνήτη τους, δηλαδή για εκπρόσωπο της γιαγιάς του, της βασίλισσας Ελισάβετ, στην πρώην βρετανική αποικία.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του, η Μέγκαν Μαρκλ, επέστρεψε ήδη στον Καναδά και στον γιο τους, τον Άρτσι,

Το ζευγάρι ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και να περνά ένα μέρος του χρόνου του στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα National Post, το 61% των Καναδών δηλώνουν ότι θα ήθελαν ο Χάρι να αναλάβει γενικός κυβερνήτης όταν αποσυρθεί από τη θέση αυτή η πρώην αστροναύτισσα Τζούλι Παγιέτ που διορίστηκε στα τέλη του 2017 και κατά την παράδοση θα παραμείνει στο αξίωμα αυτό για μια πενταετία.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη δεκαετία του 1950 το αξίωμα αυτό δίνεται σε Καναδούς πολίτες ενώ όμως παλαιότερα οι γενικοί κυβερνήτες ήταν Βρετανοί, και κατά συνέπεια ο διορισμός του Χάρι είναι θεωρητικά εφικτός.

Ο γενικός κυβερνήτης διορίζεται από τη βασίλισσα κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού του Καναδά, με τους Μέγκαν και Χάρι να μην έχουν διευκρινίσει αν σκοπεύουν να εγκατασταθούν εκεί ή στις ΗΠΑ.

Ο Χάρι ως γενικός κυβερνήτης, θα εξασφάλιζε την «οικονομική ανεξαρτησία» της οικογένειάς του, όμως λόγω της θέσης του θα ήταν υποχρεωμένος να ζήσει στην Οτάβα με τις αγγλόφωνες επαρχίες του Καναδά να βλέπουν πιο θετικά αυτήν την προοπτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζαμπούνης για Μέγκαν και Χάρι: Τους πειράζει η μιγάς, χτυπάει στην ταυτότητά τους

Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Με «Ντένη Μαρκορά» και «Όλγα Μαρκάτου» σχολίασε το Twitter την παραίτηση

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK