20:30 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οδηγία προς τους πιλότους των επιβατηγών αεροσκαφών εξέδωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων της Ε.Ε. για τις πτήσεις πάνω από το Ιράν.

Οδηγία για την ασφάλεια των πτήσεων αεροσκαφών πάνω από το Ιράν, εξέδωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη οδηγία, οι πιλότοι δεν πρέπει να πετούν τα αεροσκάφη σε υψόμετρο χαμηλότερο από 25.000 πόδια στον εναέριο χώρο του Ιράν και έρχεται μετά από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή αλλά και την πτώση του αεροπλάνου των Ουκρανικών αερογραμμών κοντά στη Τεχεράνη.

«Ύστερα από συνάντηση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της Υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συνιστάται στους πιλότους να αποφεύγουν πτήσεις κάτω από τα 25.000 πόδια στον εναέριο χώρο του Ιράν, παράλληλα με την οδηγία για αποφυγή πτήσεων πάνω από το Ιράκ» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του πρακτορείου Sputnik.

Η ανακοίνωση συνεχίζει «οι συστάσεις γίνονται ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της πτώσης του επιβατηγού αεροσκάφους των Ουκρανικών αερογραμμών στις 8 Ιανουαρίου».

Η Υπηρεσία σημειώνει πως θα συνεχίσει να εκτιμά την κατάσταση και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ασφάλεια των πτήσεων στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σχεδιάστηκε από κλόουν που επιβλέπονταν από μαϊμούδες»: Διάλογοι υπαλλήλων Boeing για το 737 Max

Βρετανικά και αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή εν μέσω εντάσεων με το Ιράν

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιράκ, Ιράν, πτήσεις, αεροπλάνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK