15:05 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Γάλλοι εμπειρογνώμονες θα βοηθήσουν στην αποκωδικοποίηση των δεδομένων των μαύρων κουτιών του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους.

Την συμμετοχή Γάλλων εμπειρογνωμόνων στην αποκρυπτογράφηση των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου που καταρρίφθηκε στην Τεχεράνη, η οποία θα γίνει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Γαλλική Υπηρεσία Έρευνας και Ανάλυσης για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπλοΐας.

Η Γαλλική Υπηρεσία πρόσθεσε πως για την επικοινωνία και τη διαδικασία ερευνών υπεύθυνη είναι η Ιρανική Υπηρεσία Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων.

​Το Σάββατο, το Ιράν παραδέχθηκε πως η πτώση του Ουκρανικού αεροσκάφους ήταν αποτέλεσμα λάθους, όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας υπέθεσαν πως πρόκειται για πύραυλο, με αποτέλεσμα να το καταρρίψουν, αφού ανέμεναν πιθανά αμερικανικά αντίποινα.

Σύμφωνα με τον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές για την ακούσια επίθεση εναντίον του αεροπλάνου, θα επιθυμούσε να «είχε πεθάνει και να μην ήταν μάρτυρας ενός τέτοιου δυστυχήματος».

Η Τεχεράνη νωρίτερα επέμενε πως η πτώση οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα του αεροπλάνου, την ίδια ώρα που Δυτικά κράτη υποστήριζαν οτι διέθεταν πληροφορίες πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε ακούσια από έναν πύραυλο εδάφους ιρανικό – αέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ. Εξωτερικών Ουκρανίας: Το Boeing 737 άλλαξε την πορεία του λίγο πριν τη συντριβή του

Τριντό: Θέλουμε απαντήσεις από το Ιράν για το αν η συντριβή του Boeing συνέβη πραγματικά από «λάθος»

 

Tags:
Boeing 737 MAX 8, Τεχεράνη, συντριβή αεροσκάφους, Ουκρανία, Ιράν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK