ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις πληγές του μετρά το Πουέρτο Ρίκο που το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί από σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Η κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Γουυάντα Βάσκεζ Γκάρσεντ δήλωσε ότι οι ζημίες που προκλήθηκαν από του σεισμούς το τελευταίο διάστημα ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια.

Αρκετοί σεισμοί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το σύστημα παροχής ενέργειας, να σημειωθούν ζημιές σε υποδομές και να καταστραφούν πολλά συγκροτήματα κατοικιών.

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στο νησί με αποτέλεσμα οι αρχές να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο τελευταίος σεισμός μεγέθους 5,9 σημειωθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να καταγράφουν συνεχώς μετασεισμούς στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αρχική αξιολόγηση των ζημιών, 539 κτίρια έχουν καταστραφεί εν μέρει, όπωε μετέδωσε η εφημερίδα Nuevo Dia.

Η κυβέρνηση έχει επίσης διατάξει να παγώσουν οι τιμές των τροφίμων και των ειδών που είναι απαραίτητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένας από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του νησιού στο Κόστα Σουρ, έχει υποστεί ζημιά, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα νοικοκυριά.

Tags:
δολάρια, ΗΠΑ, ζημιές, σεισμός, Πουέρτο Ρίκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK